pins

Pins som samleobjekt

Livsstil Nyheder Oplevelser

Lige så mange forskellige mennesker, der findes, næsten lige så mange forskellige slags samlere er der. Du kender sikkert de mest ekstreme typer fra Tv-shows, der omhandler netop ekstreme samlere? Eller også er du mere bekendt med fænomenet fra barndommen, hvor pigerne samlede på glansbilleder og klistermærker, mens drengene samlede på fodbold- eller bilkort?

Uanset hvad så findes der stadig folk, der bruger oceaner af tid og penge på at udbygge deres samlinger af forskellige ting og sager.

Der findes mange forskellige pins

Noget af det, som mange børn starter med at samle på, men som de så videre tager med sig ind i det voksne liv, er pins. De her små emblemlignende nåle, som kan sættes fast og dekorere en bluse, findes i alle former og farver.

Og den store diversitet er lige præcis noget af det, der gør dem til gode samleobjekter. Ligegyldigt hvor længe man samler, så kan det aldrig lykkes at eje en af hver i verden. Samlingen bliver således aldrig som sådan fuldendt, men man kan derimod fortsætte med at samle i rigtig lang tid og stadig støde på nye varianter.

Sjældne og almindelige pins

Ligesom med så mange andre forskellige typer samleobjekter, så er der også sådan med pins, at der findes både sjældne og ordinære varianter. De almindelige modeller er ganske nemme at få fat i, mens de mere sjældne jo selvsagt er lidt sværere at opdrive.

Nogle af de mest almindelig, som man kan finde med en simpel søgning på internettet, er pins, der forestiller dannebrog eller en julenisse.

Logopins

Pins har været brugt i firmamæssige sammenhænge i mange år. Til f.eks. messer eller i andre professionelle sammenhænge er det ikke ualmindeligt, at en medarbejderstab repræsenterer en given virksomheds logo ved hjælp af på tøjet fastsatte logopins.

Disse logomodeller kan også sagtens indgå i en samlers skattekiste. Både de nyere modeller fra nutidige virksomheder, men i særdeleshed også pins med logoer fra ældre virksomheder, der måske den dag i dag er lukket eller har tilegnet sig en anden slags historisk affektionsværdi.

Politiske pins

Politikere og deres tilhørende partier har også ligesom firmaerne været flittige brugere af pins op igennem tiden. Med partiets logo eller bomærke har det med en pin på trøjen været nemt at tilkendegive, hvilket politisk ståsted man har og dermed hvilket politisk parti, som man støtter. Som samler behøver man ikke skelne så meget mellem hvilke partier, man gerne vil støtte og hvilke man ikke bryder sig om. For samlere betyder det nemlig i højere grad noget at have så mange forskellige varianter som overhovedet muligt.

Og så er det i og for sig ligegyldigt, om logoet på den givne pin kommer fra et rødt eller et blåt parti. Det skal blot pryde den store samling af forskellige flotte pins, som vedkommende har derhjemme. En sådan samling kan både være hængt op på væggen eller placeret i skuffer eller mapper. Mange vælger at have deres samling udstillet, så de hver dag kan nyde synet af den.