chokolade proteinpulver

Alt du skal vide om proteinpulver

Livsstil Nyheder Oplevelser

Hvis du går bare en smule op i træning, så har du sikkert mødt proteinpulver. Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad man bruger det til, og hvorfor man skal bruge det. Her kan du læse mere om alt, hvad du skal vide om proteinpulver.

Hvad er de forskellige typer?

Der findes mange forskellige typer af proteinpulver, og hver type bruges på en anderledes måde. Fælles for alle typer er, at det blandes op med væske, når det skal indtages. Her kan du vælge præcis den væske, som du helst vil have, til at blande pulveret op med.

De mest populære ting at blande pulveret op med er vand, mælk og juice. De forskellige typer af proteinpulver fortæller, hvornår pulveret skal tages. Noget pulver skal tages før eller efter en træning. Denne type hedder valleprotein. Andet skal tages, inden du skal i seng. Denne type kaldes for kaseinprotein.

Proteinpulver kommer også i en lang række forskellige smage, så du kan sagtens finde noget, som du kan lide. Du kan finde et stort udvalg på https://www.only-approved.dk/.

scoop af proteinpulver

Hvad er proteinpulver?

Proteinpulver er et kosttilskud som der findes mange forskellige muligheder indenfor. Fælles for dem alle er dog, at de er letopløselige i væske, hvilket gør det nemt at drikke dem. Grunden til at mange vælger at drikke pulveret er, at protein er et makronæringsstof.

Det betyder, at det er en af de 3 hovedgrupper af næringsstoffer, hvor de 2 andre er fedt og kulhydrater. Protein er opbygget af en masse aminosyrer, som er det, kroppen bruger for at opbygge muskelmasse. Altså er protein virkelig vigtigt at få nok af, hvis man gerne vil opbygge mere muskelmasse.

Valle proteinpulver

Valleprotein indeholder meget af alle de essentielle aminosyrer. Grunden til du gerne vil have flere af disse aminosyrer er, at de hjælper på muskelrestitutionen, så du hurtigere kan komme til at træne igen uden at skade din krop. Valleprotein er et restprodukt fra den proces, hvor mælk bliver til ost.

Der findes forskellige typer af valleprotein, som hver har forskellige koncentrationer af protein. Den type som indeholder mest protein er valle isolat, som kan indeholde over 90% protein. Valle isolat er dog også den dyreste af de 3 typer. De to andre typer af valleprotein er vallekoncentrat og valle hydrolysat.

Kasein proteinpulver

Kasein er en anden type af proteinpulver. Ligesom valleprotein er kasein også udvundet fra mælk. Forskellen på de to er, at kasein protein er længere tid om at blive optaget i kroppen. Derfor anbefales det at drikke det lige inden sengetid. Grunden til at kasein protein er længere tid om at blive optaget i kroppen skyldes blandt andet, at det består af større molekyler.

Kasein protein er ikke lige så effektiv til at opbygge muskelmasse som valleprotein, men til gengæld stimulerer kaseinprotein opbyggelsen af muskelmasse i længere tid. Når du drikker din proteinshake med kasein protein om aftenen, vil din krop have hele natten til at nedbryde proteinet, så du er klar til at træne, når du står op.