tapet

Prøv tapet hvis du savner personlighed på væggene

Bolig Livsstil Nyheder Oplevelser

Kender du det, hvor man bare er træt af, at alle væggene i ens hjem er hvide? Nogle gange kan det bare komme til at virke for kedeligt, sterilt og upersonligt. Du kan faktisk ret nemt give rummene et skud liv og personlighed.

Tapet kan meget mere end maling

Måske synes du ikke at løsningen blot er at male en af væggene i en kontrastfarve. Hvorfor så ikke kaste sig ud i at bruge noget tapet?

Med tapet kommer der rigtig mange spændende muligheder. For nu er det ikke blot farver, du kan lege med, som ville du male en væg. For med tapet kan du også rigtig nemt lege med diverse mønstre. Både abstrakte så vel som realistiske mønstre.

Dette betyder, at du faktisk kan skabe en illusion om, at man har en rå væg i et rum. Noget som helt vil ændre det udtryk og den stemning, der er i dette rum.

Du kan lade dig inspirere lige her: https://www.maler-maling.dk/tapet.

råt tapet

Giv børnene lidt indflydelse på deres egne værelser 

Noget andet, der er smart ved tapet, er, at det er så nemt at finde noget, man synes passer til ens personlighed. Dette gælder både for voksne og for børn.

Det kan især være sjovt for børn at få lov til at kigge og vælge et slags tapet, de godt kan lide til deres værelse. Dette kan være alt fra tapet med dyr, blomster, et sjovt mønster eller deres yndlings Disney film. De vil helt klart elske deres værelse endnu højere efter at have været med til at bestemme, hvordan det skal se ud, selv på nogle af væggene.

Vælg det rigtige tapet til det rigtige værelse

Når du skal vælge tapet, så er det en god ide at søge lidt viden, inden du kaster dig ud i projektet. For der er faktisk lidt flere ting end blot din personlige smag, som du bør tage hensyn til.

For eksempel er det godt at tænke over, hvad det vil gøre ved det pågældende værelse, hvis der kommer tapet på en af væggene. Antag, at det er et lille og mørkt værelse, du gerne vil give noget liv med lidt tapet, så skal du måske ikke vælge noget, som er alt for mørkt og dunkelt, da dette du vil gøre værelset endnu mørkere og mindre, end det var med hvide vægge. Noget andet man eventuel også bør undlade at bruge på væggene i små værelser, er tapet med store og voldsomme mønstre.

Tit skal man gå lidt imod det, som rummet allerede kan. Altså er det smart at søge at gøre små mørke rum lysere ved hjælp af tapet. Hvorimod man passende kan forsøge at indføre lidt hygge i et stort rum, ved at vælge tapet i lidt mørkere farver eller med store mønstre.

Det er dog altid en god ide lige at tage en snak med en professionel om de tanker, man gør sig i forhold til valg af tapet. Måske de har nogle gode råd, man ikke lige har overvejet.