justerbare håndvægte

Sådan hjemmetræner du bedst

Livsstil

Er du også virkelig træt af corona og lockdown? Savner du dit lokale CrossFit eller træningscenter? Savner du også dine træningsmakkere, dine mandagspilates og alt det øvrige træningsrelaterede? Træning er efterhånden en stor del af manges hverdag. Det er afstressende, afslappende og et frirum i manges travle hverdage. Man savner efterhånden at kunne koble af i fitnesscenteret efter en lang dag på jobbet. Du kan stadig koble af hjemme fra stuegulvet af. Læs med her og find ud af, hvordan du bedst muligt hjemmetræner – både med og uden yogamåtter og justerbare håndvægte.

justerbare håndvægte

Invester i udstyr

Man kan sagtens træne uden udstyr hjemme på gulvet. Man kan sætte en god playliste på og skype med sine venner imens. Så kan man sætte en god træningsvideo på storskærm og så ellers bare følge instruktøren i videoen. Der er mange måder at træne på under lockdown – nogle bruger stuegulvet, andre løber ture i det fri. Allerbedst ville være hvis man investerede i noget godt udstyr. Det er ikke alle, for hvem det er nødvendigt, men har man eksempelvis et par justerbare håndvægte, en yogabold eller nogle elastikker, er man allerede rigtig godt på vej. Det er næsten som at være tilbage i træningscenteret! En rigtig god idé er at gøre det sammen med nogle. Det kan være med din mor eller din søster derhjemme eller det kan være virtuelt sammen med dine venner eller træningsmakkere fra dit lokale træningscenter. Det er en rigtig god måde at holde motivationen på. Mange har nemlig mistet motivationen her i nedlukningsperioden, da de mener, at det alligevel ikke nytter noget med hjemmetræning. Men der tager de grueligt fejl!

Sociale medier

Det er rigtig populært at lægge træningsvideoer op på diverse sociale medier. Det er spændende at følge med i, hvordan andre folk træner og således selv hente inspiration. Mange lægger ”how-to” videoer op, hvor de viser hver øvelse. Yderligere kan de finde på at gennemgå den, så man er sikker på, at man ikke laver fejl, nu man ikke står ansigt-til-ansigt med en uddannet instruktør, der kan sikre sig at alle udfører øvelserne perfekt. I forhold til sociale medier kan man også selv oprette en træningsprofil. Så kan man få venner og bekendte til at følge med i sine træninger. Man kan skrive eller snakke om kost og om udstyr. Man kan anbefale forskelligt udstyr til hinanden og lave reviews på det – for eksempel dine nyindkøbte justerbare håndvægte. Mulighederne er rigtig mange, og lockdown kræver virkelig kreative løsninger. Det er med at hanke op i sig selv og hinanden og få det bedste ud af den situation, vi alle sammen står overfor.

Det er okay ikke at træne

Som nævnt før mister mange motivationen for træning. Det er også helt okay. Man mister ikke noget i det lange løb. Så længe man foretager noget man interesserer sig for og har det godt med, skal man ikke have dårlig samvittighed over ikke at træne. Man må nemlig godt tage sine pauser, så man også får lidt tid til at restituere.