lækker indretning

Få styr på indretningen i hjemmet og badeværelset

Bolig Livsstil Nyheder

Hvis du overvejer at bygge et nyt hus, skal du have indretningen med i tankerne. Det er ”nemt nok” at sætte fire vægge op og så sige, at nu har man et hus.

Men et hus er meget mere end fire vægge. Det vigtigste ved et nybyggeri, er rumopdelingen. Hvis man laver mange små rum i huset, fortryder de fleste det efterfølgende. Hvis man flytter fra en bolig til en anden, er boligen som regel opdelt i rum. Flytter man til et hus man selv har købt, men som stod i forvejen, kan man renovere huset – både indvendig og udvendigt.

Indretning i hjemmet

Når man er ved at bygge nyt, renovere eller flytte, kommer man ofte til at lave nogle fejlkøb. Undgå dumme fejlkøb ved at have en strategi med boligen. Lav gerne diverse tegninger over de enkelte rum. Jo mere detaljeret tegningerne er, jo bedre overblik har du over det hele. Det gør det også nemmere at holde stilen hele vejen igennem. Det giver ofte en ro og orden både i hjemmet og i sindet, hvis det hele passer sammen, så selv en indretning af badeværelse og soveværelse har fællestræk, der binder deres stil sammen.

Indretning af badeværelse

Når man indretter et badeværelse, bør det være praktisk. De fleste kan også godt lide, at det ser pænt og ordentligt ud. Det betyder, at der gerne må være luft mellem toilettet og badeværelsesmøblerne. Brusekabinen må gerne være stor, især hvis der er småfolk i huset, eller der med tiden kommer småfolk. Et badeværelse er et af de rum, der er tungest at renovere senere hen. Når man skal i gang med indretning af badeværelset, bør man tænke på:

  • Gulvvarmeslanger: Det skønneste efter et dejligt varmt bad er at træde ud på et opvarmet gulv. De fleste bladeværelser indeholder klinker på gulvet. Hvis ikke der er gulvvarme, kan disse føles meget kolde, når man kommer fra et varmt bad.
  • Badekar eller spabad: Flere og flere familier anvender badekar eller spabad. Hvis I alligevel er ved at ændre jeres indretning af badeværelset, kan I overveje om det skal være der eller ej.
  • Badeværelsesmøblernes udseende er vigtigt: Det er også vigtigt på forhånd at vide, hvor de enkelte møbler som toilet, håndvask og bruser skal placeres.
  • Sørg for at bordpladen ved håndvasken ikke er sart og suger vand til sig. Det anbefales at der anvendes bordplader lavet af sten eller højglans.

Jo bedre badeværelset passer med resten af huset, jo mere har man lyst til at være der. Et badeværelse bør laves lige så pænt som for eksempel køkkenet.

Maling gør underværker

Hvis man ikke har bygget sig et nyt hus eller lavet den store renovering, kan det være godt at male hele huset. Nymalede vægge tager sig bedre ud.

Hvis man maler det hele i lyse farver, kommer rummene til at se større ud. Har huset mange små rum, kan de synes større, hvis der er nymalet. Maling af væggene koster heller ikke så meget som renovering.