boligindretning

Få en farverig boligindretning med disse 3 tips

Bolig Livsstil Nyheder

Den skandinaviske boligindretning har aldrig været mere populær. Når vi taler skandinavisk boligdesign, indretning og stil, skal du tænke i enkelthed, rene linjer og bløde farver, samtidig med at du skal holde fokus på at få indretningen så minimalistisk som overhovedet muligt.

Men det kan altså også blive for enkelt og rent, og det er også virkelig kedeligt, når alle hjem ligner hinanden. Det kan derfor være en rigtigt god idé at få en masse farver ind i den minimalistiske boligindretning, så du stikker lidt ud fra mængden – og så får humøret også noget af et boost med alle de farver.

Farverige vægge

En virkelig nem måde at få farve ind i dit hjem på er ved at male en enkelt væg i hvert rum i en anden farve end de øvrige vægge. Her er helt frit slag, i forhold til hvilke farver du foretrækker at male dine vægge i.

Du bør dog undlade at male mere end en enkelt farverig væg i hvert rum, så det ikke bliver en forvirrende og rodet affære. Hold derfor basen hvid og nøjes med en enkelt væg i en anden farve. Du kan her vælge de mere støvede og sarte pastelfarver for at bevare det skandinaviske look i din boligindretning.

Men du kan også gå med de helt tunge og mørke farver, som kan give rummet dybde og tyngde og i øvrigt skabe en dejlig ro. De flaskegrønne og mørkeblå toner er for eksempel rigtigt smukke i soveværelset, hvor du helst skal holde dig fra de skrigende farver.

Pangfarverne kan til gengæld bruges både i badeværelset og køkkenet, hvor der gerne må være lidt knald på.

Det gode ved at bruge væggene til at få farver ind i indretningen er, at du nemt kan ændre udtryk og farve, når du er træt af den første farve. Og så er det ikke ret dyrt at variere sin indretning.

farverig væg

Køb genbrugsfund

En anden lækker måde at supplere din boligindretning med et væld af farver er ved at gå på loppemarkeder og genbrugsforretninger og finde guld fra gammel tid. Her kan du ofte finde gamle plakater og malerier til en slik, ligesom keramik, glas og nips typisk findes i overflod fra disse genbrugsbutikker.

Her kan du kombinere de mere neutrale toner med få indretningsting, som har knald på farven. Og det bedste er, at du ikke kan finde disse ting i andres hjem. Dermed får du en helt unik indretning, der har masser af sjæl, farve og skæve historier.

Leg med hylder, skabe og skuffer

En tredje måde at få farver ind i boligindretningen på er ved at lege med farverigt hylde- og skuffepapir. I stedet for at lade køkken- og kommodeskufferne være ensfarvede og kedelige, kan du lægge farverige og mønstrede stykker hyldepapir i, så det også er en farverig oplevelse at åbne skufferne derhjemme.

Du kan også overveje at male skabslågerne i køkkenet, gangen og soveværelset i nogle lækre, støvede farver. På den måde får du en helt personlig boligindretning, som tilmed er nem at opdatere og ændre, når du har lyst.