algebehandling

Derfor er algebehandling en god ide

Bolig

Hvorfor er det egentlig, der kommer alger på ens hus, fliser og tag? Hvad er en alge egentlig, og hvad skal man gøre, når man opdager, at man har fået alger? Hvorfor er det egentlig, man ikke bare må lade dem være? Det kan du læse meget mere om i denne artikel.

Fugt kan give alger

Alger er helt vilde med fugt, og de har derfor rigtig gode levevilkår på et tag i Danmark, hvor der kommer meget nedbør. Man kan derfor komme til at opleve, at der kommer flere alger i en periode, hvor det regner meget. Derudover vil du måske opdage, at du mest har alger på den nordlige side af taget. Dette skyldes, at algerne godt kan lide at have det køligt. Her beskyttes fugten nemlig også bedre.

algebehandling

Hvad betyder det, at man har alger på taget?

Så alger kommer med fugt – men hvorfor er alger farlige, og hvorfor skal vi gøre noget ved dem? Når algerne først er på dit tag og vejret glædeligt fodrer det med en masse nedbør, så kan det begynde at slå rødder i dine tagsten. Faktisk, så er algerne så stærke, at de godt kan lave revner i dine tagsten – hvilket ødelægger dem. Hvis du mangler nogle, der kan hjælpe dig med at komme dine alger til livs, så kan du altid kontakte renoverflade.dk. De kan komme og hjælpe dig af med dine alger, så dit tag, dine fliser osv. kommer til at fremstå som nye og smukke. Når algerne først har lavet revner i dine tagsten, så opstår der desuden en risiko for, at du får frostsprængninger på dit tag. Når det regner, så kan revnerne nemlig fyldes op med vand, og når det så bliver minusgrader, så fryses og udvides vandet, hvilket resulterer i frostsprængninger.

Alger giver mos

Men ikke nok med at alger i sig selv er irriterende. De medbringer også ofte en anden irriterende gæst – og det er mosen. Når der kommer alger, så kommer der for det meste også mos. Dette kan resultere i, at der opstår fugtdannelser, og dette kan endvidere betyde, at der opstår svamp og råd.

Forlæng dit tags levetid – få fjernet dine alger gennem en algebehandling

Hvis du gerne vil fortsætte med at have et godt tag over hovedet, så skal du holde øje med, om der kommer alger og naturligvis gøre noget ved det, hvis de kommer. Du kan i princippet godt selv lave en algebehandling, men det er besværligt, og de algedræbende væsker er ofte dyre. Derudover kan du heller ikke være helt sikker på, at du får fjernet det hele nok – og det er en usikkerhed, man må leve med, hvis man selv gør det. Der er dog heldigvis også en anden løsning – og det er at få nogle professionelle til at tage sig af algebehandlingen. Du kan tænke på det som en investering i dit tag – for hvis du ikke algebehandler det, så kan det ende med, at du skal skifte det ud.