Teambuildingkompagniet.dk

Hvordan kan teambuilding hjælpe dig?

Nyheder

Teambuilding har været populært i mange år, som en metode til at knytte grupper af mennesker sammen og lære dem at samarbejde som et team. Det bruges ofte af lederen som et arrangement, der både giver adspredelse og forbedrer indsatsen i teamet.  

Men er det ikke bare en kliché? Eller giver det virkelig mening at deltage i teambuilding? 

Refleksion og engagement 

Mange ledere tænker meget over, hvordan de skal skabe en god stemning og en god arbejdsmoral på kontoret, eller hvor de nu arbejder. Der er dog sikkert også nogen, der bare vælger at arrangere teambuilding, fordi det er noget, de skal gøre. 

Måske vil nogle af de ansatte, der sættes i gang med teambuilding, sige at det er latterligt, og at det egentlig ikke nytter noget. For hvad har for eksempel en skattejagt eller en akrobatisk øvelse at gøre med at sælge forsikringer? 

Men der er dog noget om snakken. Uanset om din egen leder har tænkt og reflekteret over det eller ej, er der mange andre, der har forsket og fundet frem til spændende resultater.  

At booke et arrangement via et firma, der udbyder team building, kan føre til en generelt hævet arbejdsmoral på kontoret. Særligt hvis dem, der står for at arrangere det, er nogen, der virkelig brænder for konceptet.  

Det er altså ligegyldigt, om lederen selv er investeret i teambuilding, eller det bare er noget, de gør for at tilfredsstille ledelsen opad. Teambuilding virker uanset af hvilken årsag, den afholdes. Det vigtigste er, at medarbejderne tager den alvorligt eller i hvert fald prøver at gøre en indsats. For de fleste er dette dog ikke svært, da teambuilding typisk betyder fri fra det almindelige arbejde. 

Hvordan du ved, det virker 

Forestil dig, at du arbejder på et kontor, hvor medarbejderne knap nok kender hinanden. Måske er du god til at få arbejdet lavet alligevel, og du er ligeglad med det sociale. Måske er der flere, der har det sådan. Trods dette vil der være noget, du ikke er opmærksom på, fordi I ikke taler sammen om tingene, medmindre I ved, at det er nødvendigt. 

Forestil dig så, at I har brugt nogle dage på at løse sjove og kreative opgaver sammen i teambuilding, at I har talt sammen og bliver venner. Stemningen på kontoret vil være bedre, hvilket betyder, at den interne kommunikation bliver langt lettere og mere effektiv.  

Det er ikke svært at forestille sig, at en bedre stemning på et kontor gør arbejdet i teamet mere effektivt. Det gælder naturligvis også for teams, der arbejder under alle mulige andre rammer end et kontor. Men ligeledes hjælper teambuilding også helt konkret på holdets evne til at samarbejde med hinanden. 

Selv om et teams egentlige opgaver ligger meget langt fra det, de oplever under teambuilding, kan det alligevel bruges. Teambuilding er nemlig udviklet til at være nogle opgaver, der styrker evner til at samarbejde om problemløsning og fleksibilitet, og det kan jo være relevant inden for stort set hvilken som helst branche.