hundemad

Dit valg af hundemad er vigtigt

Nyheder

Har du hund som mange andre danskere? Så har du en trofast følgesvend, der vil gå rigtig langt for dig. Du har en god ven. Samtidig har du et ansvar. Du har et ansvar for, at din hund får et godt liv. Den skal aktiveres og holdes sund og rask.

I forhold til din hunds sundhed spiller dens foder en stor rolle. Det er ikke ligegyldigt, hvilken slags foder du vælger. Du bør vælge noget af god kvalitet. Desuden er det vigtigt, at du fodrer din hund med hundemad og ikke fx kattemad. Det er nemlig sammensat på en helt anden måde.

Kvalitetsfoder

Når du skal have mad til din hund, kan du ikke gå ned i den nærmeste discountbutik og købe en billig sæk. Det er ikke kvalitetsfoder.

Du kan finde et kvalitetsfoder på https://www.hike.dk/. Her kan du også læse lidt mere om, hvad der gør det til et kvalitetsfoder.

Hundemad skal være sammensat på en helt bestemt måde. Hunde har brug for en bestemt mængde af nogle bestemte næringsstoffer. Får de for meget af noget, er det ikke sundt. Det er præcis som med os mennesker. Hundemad skal bare bestå af nogle andre ting end menneskemad.

Køber du den billigste hundemad, du kan finde, kan du ikke regne med kvaliteten. Du skal finde et foder, hvor der er tænkt på ingredienserne. Der skal ligge omtanke og gerne forskning bag opskriften.

Overvægt hos hunde

Giver du din hund et foder med for meget fedt, bliver den tyk. Det gør den også, hvis du giver den for meget mad. Her er hunde også som mennesker: det er ikke sundt at være for tyk. Det kan give en række sygdomme, og det er hårdt at bære rundt på den ekstra vægt.

Sørg for at give din hund god hundemad, så den er sund. En hund, der har den rette vægt, har talje. Når du kigger ned på dens ryg oppefra, skal den gå lidt ind i siderne. Hvis du mærker den på siderne, skal du kunne ane ribbenene uden at trykke.

Der er nogle racer, der skal være meget slanke. Der er også nogle, der er bygget meget firkantet og uden talje. Derfor er ovenstående ikke en ultimativ regel, men et fingerpeg, du kan gå efter.

Pels

Det er ikke bare din hunds vægt, der kan blive påvirket af dens foder. Dens pels vil afsløre, om den får de rette næringsstoffer. Er pelsen kedelig, tør og mat, så bør du overveje, hvad du fodrer din hund med. Er den flot og skinnende, så har du måske valgt en fin slags hundemad til den.

Der er stor forskel på hundes pels. Der kan også andre grunde end dens foder, hvis en hund har problemer med pelsen. Men det er nemt at kigge på og mærke hundens pels, og er den lækker, så giver den ikke grund til bekymring.

Du skal bare huske, at du ikke kan mærke på hundens indre organer. De har brug for bestemte næringsstoffer for at køre optimalt. Derfor er et godt foder så vigtigt.