psykoterapi København

Den største danske folkesygdom

Nyheder

Psykiske sygdomme er den største danske folkesygdom, og flere lider af noget psykisk end fysiske sygdomme som diabetes og kræft. Derfor er det vigtigt, at der er kompetente folk, der har remedierne til at tage sig af folk under disse kategorier. Thepraxis.dk holder åbent i disse pandemitider, hvor folk har ekstra meget brug for en at snakke med. Det er der nemlig nogle der har brug for og det er der ingen skam i. 

Man har lært at sætte ord på psyken 

Antallet af folk med psykiske sygdomme er stigende. Det skyldes mange grunde, men helt lavpraktisk kan man snakke om, at det er blevet nemmere at snakke om de forskellige former for lidelser, end det var engang. Man er begyndt at bryde tabuerne og bringe de sårbare emner op til overfladen. Dette gør også, at flere tør stå frem og erkende, at de er i samme båd, for man er ikke alene. I de ældre generationer snakkede man ikke om de mentale ustabiliteter på denne måde. Dermed ikke sagt, at det ikke var udbredt denne gang, men man havde bare ikke lært at sætte ord på det. Efterhånden er der brug for mange kompetente mennesker, hvis der skal tages hånd om alle de, der står og har brug for hjælpen. Og dem er der mange af. Især i en coronaramt tid, hvor menneskekontakten er begrænset. Her bliver mange ensomme, og det mentale helbred bliver virkelig sat på prøve. Det er netop nu, hvor der er brug for psykoterapeuter. I København er der flere steder, der holder åbent – selv i denne tid. Men man kan også tage en online session, hvis man er mere tryg ved det.  

At finde roden 

At have en psykisk lidelse dækker over mange ting. Det er alt lige fra misbrug til stress og angst. Måden man håndterer de forskellige lidelser er individuel, for der er stor forskel på, om man lider af svær angst eller stress. En ting, man som udgangspunkt altid dykker ned i er opvæksten, for den er roden til, hvorfor man er som man er, og agerer som man gør. Man kan grave mange ting frem om sig selv og sine mønstre ved at hive fat i relationerne og miljøet, opvæksten har været præget af. Hvis man har høje forventninger til sig selv altid og altid skal præstere, kan man nemt køre sig selv ud på et niveau af stress, der ikke er sundt. Men det er ikke egen skyld – det stammer fra det du kommer fra. Hvis man som barn fx kun fik tilstrækkelig opmærksomhed, hvis man klarede sig godt, er det ikke unaturligt, at man tager den mentalitet med sig videre. Det handler ikke om at ændre den naturlige tilgang, det handler bare om at få nogle værktøjer til at få et naturligt forhold til sig selv.  

Vælg dit eget forløb 

Når man melder sig på et psykoterapeutisk forløb i København, skal man ikke være bange for, at det man går og døjer med er en bagatel. Man skal huske sig selv på, at den afmagt, man føler – uanset om det er kærestesorger, angst, jalousi eller noget fjerde – er reel, for ellers ville man ikke have et behov for at indblande en hjælp. Man kan enten tage et forløb, hvor man kommer ugentligt, men man kan også bare have en tid hver måned, hvis det virker mere overkommeligt. Sammen får man snakket sig varm med psykoterapeuten, der hurtigt kan danne sig et overblik over, hvem man er som person, og hvordan man kan få den bedst mulige hjælp.