Alkometer

Hav et alkometer klar efter festen

Nyheder

Os danskere elsker at hygge os. Der er sågar blevet skrevet bøger om ordet hygge og de sælger flot i udlandet. For hvad er hygge? Det er jo svært at definere, men som født og opvokset i Danmark ved man bare hvad det er. Og folk der flytter til Danmark, lærer også hurtigt at hygge sig.

Sagen er jo den, at man kan hygge sig med en god film, en gåtur med hunden, til en familiesammenkomst eller en fest. Man kan faktisk få mange situationer drejet til at være hyggelige. Det er måske en indstilling mere end bare stearinlys og hyggeligt samvær. Og selvom man godt kan hygge sig alene, så hygger vi meget sammen med andre.

Det er bare så hyggeligt at være sammen med venner og familie. Og vi skal værne om hyggen – og hinanden. For hvis nogen måske har hygget lidt for meget, og ikke har været helt obs på hvor meget alkohol de har fået indenbords, kan en ellers hyggelig aften nemt ændres til en rigtig uhyggelig aften.

Heldigvis kan man på nettet købe alkometre til både professionel og privat brug. Hos https://www.homecare.dk/ kan du finde mange forskellige slags alkometre. Men husk det allervigtigste. Man behøver faktisk ikke alkohol for at hygge sig.

Hurtige tips til hvordan du undgår at indtage for meget

Drik ansvarligt og behold kontrollen! Dvs. undgå at andre fylder dit glas op igen hvis det f.eks. er halvt fuldt. Du mister overblikket over hvor meget du har fået. Drik ikke-alkoholiserede drikkevarer imellem de alkoholiserede drinks. Og husk hvis du har svært ved at kontrollere dig, burde du slet ikke drikke!

Hvorfor bruge alkometre?

Alkometre bruges jo som hovedformål for at sikre at en person er ædru nok til at køre bil. Det er jo for at holde både chaufføren og alle andre sikre. Og det burde netop være i alles sind. Hvis man nu ikke lige er til stede hele tiden for at tjekke at folk nu også opfører sig som de skulle, findes der også alkolåse.

Det er en slags alkometer der måler mængden af alkohol i din ånde, ligesom andre alkometre, men en alkolås er forbundet med din startmotor, så hvis den måler, at du er over grænsen, ja, så kan du ikke starte bilen. Dét er smart.

Hvis du f.eks. er ejer af en lastbilsflåde, eller leveringsfirma, så vil du helt sikkert gerne holde både dine medarbejdere, dine køretøjer og den øvrige befolkning så sikre som muligt. Alle skal kunne hygge sig, uden at det bliver et problem.

Det gælder om at holde hele offentligheden sikker, ikke at man vil være en lyseslukker til en fest. Det drejer sig om at være ansvarlig for sig selv og sine medmennesker. Så vi alle kan hygge os sammen en anden gang. Der findes nu også måleinstrumenter der kan måle om andre euforiserende stoffer er blevet indtaget. Disse benyttes igen med samme formål, akkurat som et alkometer, for at sikre alles sikkerhed og at evnen til at køre eller endda operere maskineri ikke er blevet nedsat.