plankebord

Skab harmoni i hjemmet med et plankebord

Bolig

Det er ikke kun i år at plankeborde ligger højt på listen over tidens boligtrends, det har de nemlig gjort i flere år. Det skyldes både at plankeborde er utroligt smukke og kan holde i mange år, men også at det passer perfekt ind i den moderne og nordiske stil.

Skab naturlig balance

Indretning handler både om den personlige stil, at skabe et brugbart rum, men også om en balance mellem materialer, farve osv.
Det moderne hjem er ofte minimalistisk indrettet og med få farver, og her passer et plankebord perfekt ind, da det smukke naturmateriale og de rustikke former er med til at skabe en smuk balance i hjemmet.

plankebord

Plankeborde fås i mange udgaver

Plankeborde fås i mange forskellige farver, størrelser, stilarter osv. Det gør det muligt for dig at vælge præcis det plankebord, der passer perfekt i ind i dit hjem, og det rum som plankebordet skal stå i.
Du kan både få plankeborde som skrivebord, sofabord, spisebord osv. Her er nogle af de ting du bl.a. skal kigge efter, når du går på jagt efter det perfekte bord:

  • Størrelse  – plankeborde fås i forskellige længder og bredder, du skal selvfølgelig have fundet et plankebord der passer til rummet
  • Træsort – plankeborde laves i mange forskellige træsorter som f.eks. gran, eg, valnød osv. Hver træsort har sine egenskaber og farvenuancer der giver et unikt look til plankebordet.
  • Prisen – Prisen på plankeborde varierer meget efter træsort, og om de produceres i serie eller er håndlavede, du bør derfor overveje hvor meget du vil ofte på et plankebord, da det sætter rammerne for, hvilket bord du kan få.

Husk at pleje dit plankebord

Når du vælger et plankebord, så får du et bord som faktisk kan holde en livstid, hvis ikke mere. Hvis du vil have et plankebord der står smukt, så bør du dog huske at pleje dit bord.
Til den daglige rengøring er der ikke brug for mere end en opvredet klud. Du må helst ikke bruge stærke rengøringsmidler på et plankebord.

Derudover kan det anbefales at bruge voks eller olie løbende til at pleje og mætte plankebordet med, men her er det vigtigt at du følger forskrifterne fra den forhandler, hvor du har købt bordet.
Det afhænger nemlig af, om du har købt et bord, der allerede er behandlet, eller aldrig har fået behandling, og i så fald med hvad.
Har du fået misfarvninger eller andet på dit plankebord som ikke kan komme af, er det også en mulighed at slibe plankebordet ned og derefter behandle det med en olie, der passer til træet.