Skal handle om metakognitiv terapi

Sådan fungerer metakognitiv terapi: Måske det er noget for dig

Nyheder

Hvis man ikke har det godt, så bør man gøre noget ved det. Livet bliver bare bedre, hvis man lærer at forstå sig selv, sine behov og den måde, som man tænker på. Det kan være, at du selv har udfordringer med at sidde fast i de negative tanker. Det kan også være, at du har andre psykiske lidelser, som du har lyst til at ændre på. Så kan det være, at du skal prøve metakognitiv terapi. Det kan du læse mere om i denne artikel. Så bliver du måske klogere på, om det lyder som noget for dig. 

Hvor jeg kan finde metakognitiv terapi? 

Det er måske ikke alle steder i landet, at man kan finde metakognitiv terapi, da det er en metode, der ikke er lige så kendt som f.eks. traditionel psykologhjælp. Det er dog ganske muligt at finde metakognitiv terapi København, så hvis det er der, du holder til, så er det ikke noget problem. Du skal naturligvis finde en terapeut, som du har det godt med, hvis behandlingen skal være effektiv. Det kan tage tid at finde den rette, men søgen herefter er også det hele værd i sidste ende. 

Hvad er metakognitiv terapi? 

I metakognitiv terapi fokuserer man på, hvordan gamle tankemønstre og vaner kan have effekt på en, og hvordan man kan ændre sine tankemønstre, så man leder opmærksomheden hen mod noget, der er mere positivt. Der er ikke nogen grænse for, hvad man kan afhjælpe med metakognitiv terapi, da tankerne i os er noget af det, der kan have mest kontrol over, hvordan vi ser, forstår og accepterer verden omkring os. 

”Meta”-delen af terapien 

Man kalder det for metakognitiv terapi, fordi man i stedet for at fokusere på indholdet af de negative tanker, kigger man på, hvordan de negative tanker kan håndteres på en måde, der giver én det bedst mulige liv. Man kan kort sige, at man arbejder med, hvordan man tænker, og ikke hvad man tænker. Det kan have en utrolig positiv effekt, og det er videnskabelig bevist, at metakognitiv terapi er en yderst effektiv behandlingsmetode, når det kommer til psykiske lidelser. 

Du har kontrollen 

Metakognitiv terapi kan også hjælpe dig med at sætte fokus på, at det faktisk er dig, der har kontrollen over dine tanker, og hvordan de påvirker dit liv. Man kan godt arbejde med at tænke i anderledes baner, som giver mere mening. Der er mange, der hurtigt oplever en positiv forandring efter få gange til metakognitiv terapi. Det kan være, at du også skal give det en chance for at finde ud af, om det er noget for dig. 

Hvad kan jeg få hjælp til? 

Der er som sagt ikke et afgrænset emne, som metakognitiv terapi fungerer inden for. De fleste, der benytter sig af metoden, går som regel rundt med et traume eller nogle bekymringer, der kan give stress og negative tankemønstre i hverdagen. Det mest effektive man kan gøre for at hjælpe sig selv, det er at fokusere på, hvordan man tænker omkring tingene.