Sådan behandler du din keratosis pilaris

Livsstil

Keratosis pilaris er små røde knopper, der kan opstå på dine arme og lår. Knopperne kan til forveksling godt ligne bumser, men bumser vil i stedet typisk opstå i dit ansigt eller på din ryg. Hvis du har knopperne, kan du minimere dem med den rette keratosis pilaris behandling. I nogle tilfælde kan du endda komme helt af med knopperne. Det kræver, at du foretager en keratosis pilaris behandling med creme. Ligesådan kræver det også, at du får en god hudplejerutine, da problemet ellers vil blive ved med at opstå.

Minimér irritationer af din hud

Inden du går i gang med en decideret keratosis pilaris behandling, er der flere ting, du kan gøre for at minimere irritationen af din hud. Først og fremmest er det vigtigt, at du undgår både alkohol, farvestoffer og parfume. Det gælder både dine kosmetiske produkter, og det gælder alle andre produkter, der kommer i kontakt med din hud. Blandt andet vaskemiddel.

Du bør også undgå stramtsiddende tøj, når du kan. Når tøjet sidder stramt, skaber det friktion. Friktionen irriterer din hud, hvilket kan forværre dine udfordringer med huden.

Om keratosis pilaris behandling

Når du gerne vil behandle din keratosis pilaris, er det vigtigt, at du sørger for, at din hud får rigeligt med fugt. Derfor er det også vigtigt, at du dropper alle krops- og ansigtsvaske, der har sæbe som ingrediens. Sæbe gør nemlig det modsatte af at fugte huden – den udtørrer den.

Du skal også anskaffe dig et produkt, der indeholder salicylsyre. Salicylsyre er fedtopløseligt, hvilket gør den i stand til at trænge dybt ned i din huds porer. Her kan den rense dine porer på en særdeles effektiv måde. Derfor er salicylsyren med andre ord en blid og skånsom peeling af din hud.

En keratosis pilaris behandling virker ikke uden de rette produkter

Det er essentielt for din keratosis pilaris behandling, at du anvender de rette produkter. I værste tilfælde kan du forværre dine udfordringer, hvis du anvender de forkerte. Derfor bør du anskaffe dig en kropsvask, der ikke indeholder sæbe. Du skal også anskaffe dig en dagcreme, der kan beskytte din hud mod solens stråler. Derudover skal dagcremen naturligvis også pleje din hud.

Du skal, som tidligere nævnt, også anskaffe dig et produkt med salicylsyre. Det er nemlig denne ingrediens, der kan bekæmpe dine røde knopper mest effektivt. Du bør også anskaffe dig en natcreme. Det er vigtigt, at natcremen kan både berolige, pleje og genopbygge din hud, når dagen er slut og du skal i seng.

En effektiv keratosis pilaris behandling kræver flere produkter

Som du nok kan læse dig frem til, kræver en effektiv keratosis pilaris behandling altså flere produkter. Det er fordi, at knopperne ikke kan fjernes én gang for alle. I stedet kræver det en kontinuerlig god hudplejerutine. Knopperne opstår nemlig fordi, at din krop producerer for meget keratin. Derfor er det vigtigt, at du får fjernet keratinen fra hårsækkene, så der ikke bliver dannet flere knopper. Det er en vedvarende opgave.