løbehjul

Giv dit barn et løbehjul og mærk fornøjelsen

Livsstil Nyheder Oplevelser

Det er sommer, og det gode vejr byder op til en masse udendørs leg og oplevelser. Én af sommerens største ”must haves” til det glade legebarn er selvfølgelig et redskab, der gør oplevelserne lidt sjovere. Sådan et, der sætter fart over feltet og giver luft under vingerne – hvis altså man havde sådanne nogle. Men så er det jo godt, at man har to ben, et håndtag og to hjul, der kan nærme sig følelsen af at kunne flyve.

En roadtrip i børnehøjde

Det er sommerferie, skolen har lukket og solen skinner. Trods de mange goder, er der nærmest intet, der kan slå at drøne rundt i nabolaget med gode venner. En slags roadtrip i børnehøjde; bare på løbehjul. Se, det er følelsen af sommer, frihed og samvær. Dit barn vil knuselske det – og så er der endda mange andre gode grunde til at anskaffe sig sådan et.

  • Det byder op til fysisk aktivitet, så ungerne kan brænde en masse krudt af
  • Det giver mulighed for at drage på opdagelse i det fri, som vil bringe mange kreative udfoldelser med sig
  • Det styrker og forbedrer konditionen, motorikken og balancen i det hele taget 
  • Det medfører en kropsbevidsthed, som dit barn med tiden vil nyde godt af at besidde
  • Det skaber selvstændighed, da det ikke blot er et sjovt, men også et praktisk og let transportmiddel, de selv kan tage uafhængigt af mors og fars kalender

Derudover er det en god ide at sørge for, dit barn har en hjelm samt knæ-, albue og håndfladebeskyttere. Det vil forhindre potentielle skrab og slag, og vil sikre at legen er sikker uden at miste kvalitet. Bliver dit barn forelsket i friheden på hjul fås blandt andet kæder, ramper, ringklokker og meget mere udstyr, der kan udvide samlingen.

Find frem til det rette sus

Ligesom så mange andre redskaber, kommer løbehjul i mange varianter. Først og fremmest bør dit barns alder og vægt tages in mente her. De fleste slags, kan klare op til 80 kilo. Denne information vil oftest fremgå tydeligt i beskrivelsen. Dernæst bør overvejes en række andre faktorer, såsom hvorvidt hjulet blot er til almindelig hverdagsleg eller til tricks. Hertil fremgår naturligvis nogle helt basale forhold, der bør tjekkes efter.

  • Er det praktisk, således at det har en let foldemekanisme? På den måde kan det tages med stort set overalt
  • Har baghjulet en kraftig bremse, som både børn og forældre ro i maven?
  • Er håndtaget regulérbart? Det skal kunne hæves eller sænkes således, at det altid passer til barnets højde. Tommelfingerreglen er, at barnets hænder skal kunne hvile på styret og armene stadig være bøjet 90 grader

Derudover kommer de med enten to eller tre hjul. Sidstnævnte egner sig især til de yngste, der endnu knokler for at finde balancen. På den måde er der ingen, der kan snydes for at mærke suset og luften under vingerne. Der er nemlig versioner til enhver, så alle kan være med i sommerens sjove lege og oplevelser!