tung dyne

Fordelene ved at investere i en tung dyne 

Nyheder

De fleste kender fornemmelsen af at sove dårligt. Det kan dog variere, hvad folk mener med det. For nogle er det, at man vågner mange gange i løbet af natten og generelt sover uroligt. For andre er det, at man har problemer med at falde i søvn, og derfor ender med at ligge at vende og dreje sig i lang tid, inden søvnen melder sin ankomst. For mange er det kun noget, der sker fra tid til anden, men ca. 10-15 % af befolkningen lider af langvarige søvnproblemer, hvilket påvirker deres dagligdag og livskvalitet.  

Der er mange grund til, at man ikke kan sove 

Der kan være mange grunde til, at man ikke kan sove. Hvis problemet kun har stået på i kort tid, kalder man det akut insomni. Det kan f.eks. være, hvis man er stresset, har kærestesorger eller oplever en krise- eller sorgreaktion. Hvis det varer mere end et par uger, så skyldes det ofte depression, hvilket kræver behandling. Lider man af akut søvnløshed, er der mange ting, man kan gøre for at få en bedre nattesøvn. Man kan f.eks. investere i en tung dyne, der kan være en stor hjælp hele natten igennem. Læs mere på https://scandinavianrest.dk/pages/tung-dyne. Man kan også undgå koffein eller alkohol lige inden sengetid, sørge for struktur, så man går i seng på nogenlunde samme tid hver dag, undgå skærme eller mobiltelefoner i en time, inden man sover, lave faste ritualer, som f.eks. at læse en halv time i en bog og sørge for et godt soveklima med masser af ro. Hvis man har struktur og de rigtige rammer, så kan det gøre en stor forskel ift. at få en god og sund nattesøvn. Det gælder også ift. den seng man har, ens hovedpude og eventuelt det, at man bruger en tung dyne.  

En tung dyne får kroppen til at slappe af 

En tung dyne, også kaldet en tyngedyne eller en sansedyne, kan være en stor hjælp mod søvnbesvær. Den er tungere end en almindelig dyne, hvilket giver et behageligt og blødt tryk. Når man får dette tryk på kroppen, vil det give en tryg, rolig og afslappende fornemmelse. Tunge dyner er ofte fyldt med små glaskugler, som er med til at øge vægten på dem. Ofte anbefaler man disse dyner til dem, der lider af angst, ADHD, depression, stress eller lignende. Det er en anerkendt metode til at opnå en bedre og roligere nattesøvn. Man omfavnes nærmest af en tung dyne, hvilket sender signaler til hjernen om, at kroppen sagtens kan slappe af. Samtidig lægges der et låg på alle de sanseindtryk, som man konstant er udsat for. Mange oplever en forbedret kropsbevidsthed, da man oplever tryghed og ro med dynen. Man kan også sagtens få glæde af en tung dyne, selvom man ikke har en diagnose. Det kan være, at man blot har lyst til at få en roligere og bedre søvn, fordi man har en tendens til at sove meget uroligt. Her er det en god og effektiv løsning.